SET group by Babić
Zenica, Bosna i Hercegovina
Cijena: 299 KM


338c7d7a5c2e92f944c13025c4feb7fa-1000

7 DANA BUS – 4 NOĆENJA SA DORUČKOM

   29.12.2019 – 04.01.2020   

Istanbul nije glavni grad Turske ali je najveći i predstavlja njen kulturni, historijski i ekonomski centar.
Sa blizu 14 miliona stanovnika Istanbul je jedan od najvećih gradova na svijetu po broju stanovnika u gradskom području. Najveće atrakcije ovog grada nalaze se u njegovom starom historijskom dijelu, čija se većina zdanja, muzeja i džamija nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine. Istanbul je grad sa najvećim i najbržim ekonomskim rastom u svijetu. Alphonse de Lamartine:„Ukoliko bi imali prava na samo jedan pogled u životu, uputite ga ka Istanbulu.“

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan: NEDJELJA , 29.12.2019 –  BiH Okupljanje i polazak putnika iz  Zenice… Ugodna vožnja udobnim turističkim autobusima preko Bijeljine do granice sa Srbijom. Nastavak dalje preko Beograda i Niša prema Sofiji i dalje ka Istanbulu sa usputnim zadržavanjima radi carinskih procedura, odmora i drugih potreba grupe.

2.dan: PONEDJELJAK, 30.12.2019 – ISTANBUL  Dolazak u Istanbul u poslijepodnevnim satima. Smještaj grupe u hotel. Gratis: kratka šetnja sa vodičem: Sultan Ahmet, Hipodrom, Kapali Čaršija, Bayazit ,Aja sofija, Plava džamija..Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan: UTORAK, 31.12.2019 – ISTANBUL Doručak. Fakultativni izlet: , krstarenje Bosforom– momenat kada s jedne strane vidite kopno Azije, a sa druge evropsko kopno. Nakon krstarenja vozimo se prema najvišem vidikovcu Istanbula Čamlidži odakle se pruža sigurno najljepši pogled na Istanbul ,kako Evropski tako i Azijiski dio. Uz pelijepi pogled na vidikovcu Čamlidža možete uživati u velikom izboru raznih turskih prehrambenih specijaliteta koji su specifični za to područje.Nakon Čamlidže planiran je odlazak u  Ejup i posjeta poznatim Ejupskim bazarima koji su veoma povoljni sa cijenom a i sa kvalitetom robe. Planirana je posjeta Piere Lotti vidikovcu koji se nalazi na samom Ejupu a do kojeg se vozimo uspinjačom ( žičarom ) koja traje par minuta i iz koje vam se također pruža prelijepi pogled na cijeli Istanbul. Fakultativno posjeta muzeju Minaturk – muzej turskih građevina – atrakcija u minijaturi. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4.dan: SRIJEDA, 01.01.2020 – ISTANBUL Nakon doručka : Fakultativna posjeta : Djevojačka kula – Kiz Kulesi sagrađena na stjenovitom ostrvcetu na ulazu u Bosfor iz Mramornog mora. Fascinantan je sami dolazak do Djevojačke kule gdje od samog hotela koristime sve vrste javnog prevoza od tramvaja , metroa kojim se vozimo ispod mora, broda  da bi prešli na Azijski dio Istanbula…Nakon posjete Kiz kulesi ponovo se vraćamo na evropski dio ( brodom ) gdje je planirana posjeta naselju Eminonu, te obilazak samog naselja i posjeta Eminonu pijaci koja važi za jednu od najboljih u ISTANBULU , pružjući veliki asortiman robe raznih vrsta u kojem ljubitelji shopinga posebno uživaju..Nakon toga planirana je posjeta trgu Taksim ,glavnom trgu u ISTANBULU gdje se odvijaju sve najvažnije manifestacije u gradu ,( proslave Nove godine na otvorenom , politički skupovi, razni protesti itd..) Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti .Povratak u hotel, noćenje.

5.dan:ČETVRTAK , 02.01.2020 – BURSA Doručak. Fakultativno cjelodnevni izlet u Bursu…(nekad zvana Brusa) je grad u sjeverozapadnoj Turskoj, administrativni centar Provincije Bursa, u regiji Marmara. Bursa je bila prijestolnica Osmanskog carstva između 1326. – 1365. U to vrijeme zvali su je Hüdavendigar (Božji dar), danas je zovu Yeşil Bursa (Zelena Bursa) zbog brojnih parkova i gustih šuma koje okružuju grad. Bursa je neraskidivo povezana sa planinom Uludağ koja je danas poznato tursko skijalište. Prilika da posjetite turbeta Osmana i Orhana Gazi, sahat kulu, pijacu svile Koza Han i još mnogo toga… Povratak u hotel… Noćenje…

6.dan: PETAK, 03.01.2020 – ISTANBUL-EDIRNE-BUGARSKA Doručak. Check out iz hotela u 10 h. Fakultativno posjeta : SEA LIFE najveći akvarijum u Turskoj gdje možemo uživati u svim čarolijama morskog svijeta kao da se nalazimo na samom dnu mora…Vožnja prema EDIRNAMA obilazak EDIRNA u trajanju od 3 h..Vožnja kroz Bugarsku i Srbiju.

7.dan: SUBOTA, 04.01.2020 – BIH  Nastavak vožnje kroz Srbiju. Dolazak na odredište u popodnevnim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA 299,00 KM

 Aranžman obuhvata:

 • prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, Video, Caffe, Clima, Radio, DVD, VCD, Caffe),
 • 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu 4* u oblasti LALELI, hotel Bosna , hotel Metro ( 300 metara pješke od Kapali čaršije )
 • troškove pripreme i organizacije,
 • profesionalni pratioc putovanja (turistički vodič)
 • kratka posjeta Edirnama…

Aranžman ne obuhvata:

FAKULTATIVNE IZLETE

 • KRSTARENJE BOSFOROM
 • VIDIKOVAC ČAMLIDŽA
 • MUZEJ MINIJATURE MINIJATURK
 • EJUP + PIERE LOTTI VIDIKOVAC

CIJENA IZLETA ZA PRVI DAN-  35 EURA          

 • KIZ KULESI DJEVOJAČKA KULA
 • EMINONU
 • TRG TAXIM

CIJENA IZLETA DRUGI DAN – 25 EURA

 • BURSA – 25 EURA
 • SEA LIFE AKVARIJUM – 15 EURA

( POPUST  NA UZIMANJE VIŠE IZLETA )

 • Doplata za 1/1 sobu: 30,00 KM po danu,
 • Individualne troškove za vrijeme putovanja,
 • PZO-putničko i zdravsteno osiguranje

Potrebna dokumentacija:

 • Putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 180 dana od dana polaska na putovanje.
 • Nosioci CRO putovnice obavezno moraju vizirati putovnice u Ambasadi R Turske ili on-line sistemom.

 

Kalkulacija rađena na bazi 45 osoba.
U slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija zadržava pravo korekcije cijena i/ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana prije polaska.