SET group by Babić
Zenica, Bosna i Hercegovina
Cijena: 260 KM

HERCEGOVINA

Mostar-Konjic-Neum

1. DAN SARAJEVO-BORAČKO JEZERO-KONJIC
Polazak sa dogovorenog mjesta u jutarnjim satima. Vožnja do Konjica uz usputna zaustavljanja po potrebi grupe. Odlazak na Boračko jezero, udaljeno 20 km od Konjica, na 420 m nadmorske visine, koje svojom duzinom od 720 metara i širinom od 402 metra, predstavlja ne samo najljepše, nego i najveće planinsko jezero Bosne i Hercegovine. Dolazak u hotel i smještaj.Slobodno do večere. Večera i noćenje.

2. DAN KONJIC-MOSTAR-VRELO BUNE-NEUM
Doručak u hotelu. Polazak prema Mostaru. Vožnja do Mostara, te razgledanje grada u pratnji vodiča u trajanju od cca. 2 sata. Nakon obilaska grada krećemo prema Buni. Nakon obilaska Bune odlazak u Neum. Smještaj u hotel i večera i noćenje.

3. DAN NEUM-PEĆINA VJETRENICA-NEUM
Doručak u hotelu. Polazak prema Vjetrenici. Vjetrenica je najveća i najpoznatija pećina u Bosni i Hercegovini,zaštićeni spomenik prirode i turističko odredište u jugoistočnom djelu Hercegovine.Ono što ovu pećini izdvaja od drugih pećina je specifična ljepota,prostrani hodnici i dvorane,brojne nakupine siga te bogat hidrografski svijet s brojnim jezerima,nekoliko vodopada,više stalnih potoka i na desetak manjih periodičnih tokova sa podzemnim jezerima. U kišnom periodu uglavnom pećinskom kanalu se formira jezero,koje predstavlja najveće pećinsko jezero na Balkanu.Pored ovog jezera u pećini se formira još 15 malih jezera.Nakon obilaska, ručak u neposrednoj blizini pećine nakon čega slijedi povratak u hotel .Slobodno do večere. Večera i noćenje.

4. DAN NEUM-VODOPAD KRAVICE-POČITELJ-SARAJEVO
Doručak u hotelu.Polazak prema vodopadu Kravice,udaljenom oko 40 km od Mostara.Voda rijeke Trebižat na tom mjestu se razuđuje i pada sa visine od 30 metara stvarajući prirodni amfiteatar širine 150 metatra,stvarajući prirodnu predstavu koja podsjeća,naravno u mnogo manjoj mjeri,na slapove Nijagara.U ljeto ga obično posjećuju ljubitelji raftinga i lokalno stanovništvo i idealno je mjesto za odmor i zabavu u prirodnom netaknutom ambijentom sa konstantnim zvukom vodopada u pozadini.U blizini vodopada nalazi se i mala pećina u kojoj se mogu vidjetiti stalaktiti od kalcijum karbonata,stari mlin i brodić.Nastavak vožnje ka Počitelju. Počitelj danas predstavlja nezaobilazno turističko odredište brojnih grupa koje posjećuju BiH. Prijeratna slikarska kolonija, Počitelj je bio i ostao inspiracija brojnim slikarima…Polazak ka Sarajevu. Posjeta trgovačkom centru Mepas Mol u Mostaru.Dolazak u Sarajevo u večernjim satima na mjesto polaska.

 

CIJENA ARANŽMANA: 260,00 KM

Aranžman obuhvata:

• 1 puni pansion u hotelu u Konjicu
• 2 puna pansiona u hotelu u Neumu
• prijevoz autobusom visoke turističke klase (klima, wc, cd/dvd, mikrofon, cafee aparat)
• ručak prilikom posjete pećini Vjetrenica
• obilasci i posjete predvidjeni programom