SET group by Babić
Zenica, Bosna i Hercegovina
Cijena: 95 KM

 

     NOVI PAZARR

NOVI PAZAR-SJENICA

U samom srcu starog Rasa, na nešto manje od 300 kilometara udaljenosti od Beograda, kada se krene prema jugu smješten je Novi Pazar, kroz čiju teritoriju protiču čak četiri rijeke : Raška, Jošanica, Deževska i Ljudska rijeka. Sam grad je smješten na oko 500 metara nadmorske visine, a plodnu kotlinu u kojoj je smješten nadvisuju Pešterska visoravan, te planine Golija i Rogozno. „Kada se nađete u gradu koji iza sebe ima 500 godina dugu Osmansku historiju i više od 1000 godina dugu historiju iz srednjeg vijeka i sve to imate na jednom mjestu onda je nemoguće odoljeti njegovoj ljepoti i šarmu. Sličan mini Istanbulu sa minaretima sa okolnih Lejlek, Arap i Altun Alem džamije koji sa ranim jutrom pozivaju na molitvu, pekarama koje svojim mirisima mame, izvanrednim baklavama i poslasticama sa roštilja i nasmijanim licima ljudi naprosto su pejsaž koji se ne može opisati ali se mora vidjeti i doživjeti. Tu su i znamenitosti iz srpske srednjovekovne istorije: Petrova crkva i manastir Sopoćani, svetinje od čije ljepote zastaje dah“, napisala je Valeri Singlton(ugledna novinarka i dugogodišnji urednik u školskoj redakciji BBC).

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA

1.Dan: (SUBOTA) Polazak iz BiH u večernjim satima. Polasci iz Zenice, Kaknja, Visokog, Sarajeva. Nastavak putovanja preko Rogatice, Rudog, Priboja, Bistrice, Nove Varoši. Usputno stajanje radi odmora, po potrebi grupe. Dolazak u Sjenicu u prije podnevnim satima. Razgledanje grada, posjeta fabrici mlijeka i mliječnih proizvoda, te prilika za kupovinu čuvene sjeničke pavlake i kajmaka. Nakon kraćeg razgledanja Sjenice polazak ka Novom Pazaru. Dolazak u Novi Pazar. Smještaj grupe u hotel, te kraća pauza. Nakon toga obilazak (sa profesionalnim vodičem) gradskog bedema sa kulom motriljom, Altun Alem džamije, razgledanje užeg centra grada, stari turski hamam. FAKULTATIVNO: Posjeta tri kulturno historijska spomenika koji su pod zaštitom UNSECO-a, manastir Sopoćani, manastir Đurđevi stupovi i Petrovu crkvu. Slododno vrijeme. Noćenje.

2. Dan:(NEDJELJA) Doručak. Poslije doručka posjeta glavnoj pazarskoj pijaci (nedjelja u Novom Pazaru je pijačni dan), slobodno vrijeme za indvidualne aktivnosti. U poslije podnevnim satima predviđen je povratak ka Bosni i Hercegovni. U povratku posjeta Pazarištu, ostatku Starog grada Rasa i tamošnjeg vrlo lijepog turističkog izletišta sa restoranom ili hotelu Borići nadomak Sjenice. Nastavak vožnje ka Bosni sa usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak je predviđen u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA: 95,00 KM

ARANŽMAN UKLJUČUJE: – Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV, Video, CD, DVD, Caffe, Klima) – Smještaj u hotelu 3*** u centru pazarske čaršije na bazi 1 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama – Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

-Fakultativne izlete

-PZO po putniku ( 4,00 KM )

-Doplata za posebno sjedište u autobusu 40,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom)

-Doplata za dodatno sjedište u autobusu 50,00 KM

NAPOMENA:

• Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije).

• Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SET GROUP iz 2015. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima