ISTANBUL

VEĆ OD: 395 KM

DETALJI ARANŽMANA:

8 DANA BUS – 5 NOĆENJA SA DORUČKOM

Istanbul nije glavni grad Turske ali je najveći i predstavlja njen kulturni, historijski i ekonomski centar.
Sa blizu 14 miliona stanovnika Istanbul je jedan od najvećih gradova na svijetu po broju stanovnika u gradskom području. Najveće atrakcije ovog grada nalaze se u njegovom starom historijskom dijelu, čija se većina zdanja, muzeja i džamija nalazi na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine. Istanbul je grad sa najvećim i najbržim ekonomskim rastom u svijetu. Alphonse de Lamartine:„Ukoliko bi imali prava na samo jedan pogled u životu, uputite ga ka Istanbulu.“

 

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan: BiH
Okupljanje i polazak putnika iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Tuzle … Ugodna vožnja udobnim turističkim autobusima preko Bijeljine do granice sa Srbijom. Nastavak dalje preko Beograda i Niša prema Sofiji i dalje ka Istanbulu sa usputnim zadržavanjima radi carinskih procedura, odmora i drugih potreba grupe.

2.dan: ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u poslijepodnevnim satima. Smještaj grupe u hotel, te kratki odmor. FAKULTATIVNO šetnja sa vodičem: Sultan Ahmet, Hipodrom, Kapali Čaršija, Bayazit ,Aja sofija, Plava džamija..Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan: ISTANBUL
Doručak. Fakultativna posjeta: KRSTARENJE BOSFOROM, posjeta vidikovcu Čamlidža gdje se trenutno nalazi najveća džamija u Evropi koja prima 50000 posjetilaca i mjesto sa kojeg se pruža pogled na cijeli Istanbul. Nakon toga odlazak autobusom u kvart EYUP – posjeta Sultan Eyup džamiji kao i odlazak žičarom na vidikovac Pierre Lotti. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4.dan: ISTANBUL – BURSA
Doručak. Fakultativna posjeta gradu Bursi i poznatom osmanskom selu Cumalıkızık. Bursa je grad u sjeverozapadnoj Turskoj, administrativni centar Provincije Bursa, u regiji Marmara. Bursa je bila prijestolnica Osmanskog carstva između 1326 – 1365. U to vrijeme zvali su je Hüdavendigar (Božji dar), danas je zovu Yeşil Bursa (Zelena Bursa) zbog brojnih parkova i gustih šuma koje okružuju grad. Bursa je neraskidivo povezana sa planinom Uludağ koja je danas poznato tursko skijalište. Prilika da posjetite turbeta Osmana i Orhana Gazi, sahat kulu, pijacu svile Koza Han i još mnogo toga… Povratak u hotel… Noćenje…

5.dan: ISTANBUL
Doručak. Fakultativna posjeta: Odlazak na Taksim – prometna četvrt prostire se od istoimenog trga sa Spomenikom Republici, a ispunjena je trgovinama i restoranima. Starinski tramvaji polako se kotrljaju duž avenije Istiklal Caddesi, glavne gradske pješačke ulice obrubljene zgradama iz 19. stoljeća u kojima se nalaze međunarodni trgovački lanci, kina i kafići. U gustoj mreži sporednih ulica smjestili su se barovi, antikvarijati i restorani na krovnim terasama s pogledom na Bosfor. Obilazak Galata Tornja – zvanog Christea Turris po Genovežanima, je srednjovjekovni kameni toranj u četvrti Galata / Karaköy, Istanbul, Turska, na sjeveru Zlatnog roga. Odlazak na MISIR ČARŠIJU mjesto gdje ćete pronaći vjerovatno najveći izbor začina, sušeno voće, čajeve, biljke i još mnogo egzotike. Zanimljivo je da je bazar dobio ime po činjenici da je veliki dio novca koji je pomagao nekadašnje otomansko carstvo dolazio od proizvoda iz Egipta, pa ga nazvaše Mısır Çarşıs – Egipatski bazar… Obilazak Kapali čaršije. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje…

6.dan: ISTANBUL
Nakon doručka. Fakultativna posjeta: TRGOVAČKOM CENTRU “VENEZIA”– koji je dizajniran s venecijanskim konceptom – najizvrsnijom ilustracijom talijanske arhitekture. U samom centru nalaze se outlet trgovine svjetski poznatih marki: Nike, Adidas, US POLLO, Takko, Defacto, LC WAIKIKI… Ili odlazak na PRINČEVA OSTRVA, BUYUKADA. Ukrcavanje putnika u trajekt, te vožnja trajektom od Istanbula do otoka oko 90 minuta. Sama vožnja je veoma zanimljiva, a cijelim putem pratit će vas galebovi na nebu i meduze u moru. Büyükada je najveći otok od ukupno devet Prinčevih otoka u Mramornom moru. Samo ostrvo je savršeno mjesto za odmor i relaksaciju, jer na otoku nema automobila, buke i gužve, ljudi voze bicikle, kočije, elektične voziće , a cvjeća i drveća ima na sve strane. Sa svih strana se nalaze restorani, kafići, suvenirnice, štandovi… Na otoku se nalaze zanimljive plaže što preko ljeta privlači mnogobrojne turiste. Naš obilazak ovog otoka će biti elektičnim vozićem, gdje ćete imati priliku vidjeti mnoge zanimljivosti ovog otoka. Nakon obilaska povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

7.dan: ISTANBUL-EDIRNE-BUGARSKA
Doručak. Check out iz hotela u 10 h. Vožnja prema EDIRNAMA, te GRATIS obilazak EDIRNA u trajanju od 3 h..Vožnja kroz Bugarsku i Srbiju.

8.dan: BIH
Nastavak vožnje kroz Srbiju, Bosnu. Dolazak na odredište u popodnevnim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA: 395,00KM

Aranžman obuhvata:

• prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, Video, Caffe, Clima, Radio, DVD, VCD, Caffe),
• 5 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu 4* u oblasti LALELI, hoteli ( 300 metara pješačenja od Kapali čaršije )
• troškove pripreme i organizacije,
• profesionalni pratioc putovanja (turistički vodič)
• GRATIS posjeta Edirnama…

Aranžman ne obuhvata:

• Doplata za 1/1 sobu: 40,00 KM po danu,
• Fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-historijske spomenike
• Individualne troškove za vrijeme putovanja,
• PZO-putničko i zdravsteno osiguranje

CIJENA IZLETA:

1.DAN: OBILAZAK SA VODIČEM – 10 EUR
2.DAN:KRSTARENJE BOSFOROM, ORTOKOY, EYUP, PIER LOTTI, VENEZIA – 40 EUR
3.DAN: BURSA – 30 EUR
4.DAN: PRINČEVA OSTRVA – 35 EUR
5.DAN:CAMLICA, USKUDAR, TAKSIM– 20 EUR
6.DAN: EDIRNE (GRATIS)

*AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO NA IZMJENU I DOPUNU FAKULTATIVNIH IZLETA.

Potrebna dokumentacija:

• Putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 180 dana od dana polaska na putovanje.

 

• Kalkulacija rađena na bazi 45 osoba.

U slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija zadržava pravo korekcije cijena i/ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana prije polaska.

POLAZAK

11/11/2023

POVRATAK

18/11/2023

CIJENA VEĆ OD:

395 KM

Rezervišite mjesto:

8 + 3 =